עמוד הבית > ספירת צבי נגב ב-2022
ספירת צבי נגב ב-2022

תוצאות ספירת צבי נגב ב-2022 מצביעות על המשך מגמת עלייה בגודל האוכלוסיות בנגב

צבאי נגב, צילום: דיויד רזק

צבי נגב (Gazella dorcas) משמש מין סמן למצב בתי הגידול של שטחים מישוריים וואדיות רחבים בנגב, ומעיד על בתי גידול במדבר הנתונים בסכנה ממגוון גורמים אנתרופוגניים. רשות הטבע והגנים עושה ספירות של אוכלוסיות צבי הנגב בנגב המרכזי ובערבה מאז 1964.
 
בספירה ב-2022 נספרו 1908 צבאי נגב, בהם 677 זכרים, 702 נקבות, 159 צעירים ו- 370 בלתי מזוהים. תוצאה זו תואמת מגמה רב-שנתית של עלייה בגודל האוכלוסיות בנגב. 
 
 
מצבו של המין נקבע על פי תוצאות הספירות בחמש עשרה השנים האחרונות, המייצגות תקופה של שלושה דורות בצבי נגב. בתקופה זו, שהתחילה ב-2008, ארעה עליה מובהקת בתוצאות הספירה השנתית בכל חמשת אזורי הספירה והיא התבטאה בגידול לינארי של 7.7% בשנה. הגידול העיקרי נצפה באוכלוסיות של מרכז הערבה והנגב ובעיקר בנחלים הגדולים, שם האוכלוסייה הכפילה את עצמה. בערבה הדרומית ובאזור מטווח 90 ועד שמורת שיזף העלייה היתה מתונה יותר. מ-2009 היתה בנגב רצף של שנים גשומות (למעט חורף 2021), ויתכן שהדבר השפיע על מגמת העלייה באוכלוסיית הצבאים.
 
הכותבת ד"ר טל פולק היא מנהלת תחום שימור חיות בר בחטיבת מדע
 
 
למצב צבי נגב בישראל מתוך מצב חיות הבר בישראל דוח העשור 2020
 
 
 
עוד ספירות צבאים 
 
 
 

ספירת צבי ישראלי במזרח השומרון ב-2021

הנצפים ביותר

הכירו את צמחי הבר החדשים לישראל
בשנה החולפת התווספו חמישה מיני צמחים חדשים לפלורה של ישראל והם מצטרפים לעשרות אחרים שנמצאו בשנים האחרונות
ינואר 2024
מצב הנשרים
ספירת הנשרים באביב האחרון מאששת את מגמת ההתייצבות של האוכלוסייה אם כי היום גודלה הוא כמחצית מבעשור הקודם ואירועי הרעלה עדיין חוזרים ונשנים
מאי 2024
מי אתה עגולשון שחור-גחון
יותר מעשור עבר מאז התגלית המרעישה של מציאתו מחדש של המין הנכחד עגולשון שחור-גחון ואנו עדיין יודעים רק מעט על הביולוגיה של המין ובית גידולו. תוצאות הניטור והמחקר מכווינים את תוכנית הממשק לשמירה על המין
יולי 2023

תמונת מצב על ברווז משויש בישראל: מין בסיכון עולמי

מה למדנו מספירות עופות המים בישראל

BioGIS: מיפוי המגוון הביולוגי בישראל